Terdapat ralat dalam alat ini

Mengenai Saya

Foto saya
Aku adalah aku..diri aku anak kedua dari sepuluh adik beradik..terdiri daripada 9 lelaki..kira-kira masa aku kecik dulu aku pun cam lelaki..aku senang aje..yang penting happy problem semua org ada problem..cuma aku ni jenis yg tak suka nak fikir..itula aku..

Rabu, 8 Mei 2013

Genap setahun lebih...sayang..

Wah dah lama aku tak menulis sejak syg sakit byk yg aku korban kan apa yang selalu aku buat...first sekali aku ni suka sgt window shopping.tapi dah lama tak pi..alhamdulilah pada 15.4.2013 aku dapat pemangkuan gred n22..aku di tempat kan di Jabatan Alam Sekitar Putrajaya..dan ditempatkan di unit yang sama...okla nanti aku sambung lagi aku nk pi solat dulu..

Ahad, 28 Oktober 2012

ini suamiku

Suamiku....sayu hati bila tgk suami camni ye..aku menulis ni dh nk masuk 6 bkn suamiku terbaring..sedi sgt arini baru ada kekuatanan nk upload gbr dia...

Khamis, 4 Oktober 2012

5 mei 2012

5.5.2012..bermulala satu episod sedih dlm hidupku...pagi itu mujur aku tak jadi pi main bolatampar utk jpa...selepas sapan pagi aku dan darling semangat utk balik kg nk tgk anak adik aku..lepas mandi dn bersiap tetiba sygku ckp kenapa ni telinga dia berat sebelah dn tk dgr...aku ingat dia main2 tapi rupanya dia serius dn baringkn dia atas katil dan dia mengerang kesakitan...sampai dia ckp ya allah aku tk nk mati lagi aku tk cukup amal lagi...aku ngan maa aku panik sgt...apa jadi aku tk tau nk wat apa aku tepon faez sambil nangis..pastu aku call ambulan...ambulan dtg bawa suamiku ke hospital emergency..aku nangis sambil bawa keta napa dia jadi camtu...salah aku hanya ada dia sorang je..aku tak ada anak...aku diasak pelbagai soalan oleh doktor...dh la sedih byk tanya lagi...aku nangis lagi..ya allah kenapa ni..pastu dia dibawa ke hospital serdang utk ct scan...lepas wat ct scan doktor kata ada ketumbuhan dan pendarahan...aku nangis rasa gelap dunia aku masa tu...ptg itu juga dibawa ke hospital hkl..di sana cc ku menunggu di sana...allah tu maha kaya sampai di sana rupanya silap keputusan..aku bersyukur dan dibawa ke hospital putrajaya semula...bengang tk kalu korang dok tempat aku..

Rabu, 5 Oktober 2011

Terasa nk pi melancong..

Tetiba arini yana dok sembang nak pi melancong kat Penang...aku tiba-tiba ingat impian aku nak pi melancong kat amsterdam aku pun tak tau napa agaknya dulu masa kecik2 aku suka tgk ceta org yang bongkok tu...aku tgk kartun tu cam menarik dan tempat dia menarik...

IMG_9143

ni salah satu bangunan yg aku baca dlm blog ni pi sana..aku arap dapat la ku pi...

Selasa, 27 September 2011

Dah lama tak aktif..

Wahh...rupanya dah berbulan aku tak update blog aku rupanya...arini pun dah hari ke 29 syawal..raya.raya apa yek raya tahun ni kat kg aku kuantan pahang...memang bestla kalu tiba giliran aku..pagi...2 aku dah beraya kat kubur abah aku...tapi sebelum tu pi solat dulula...sedih tgk kubur abah aku ni suka nangis kalu pi kubur tapi tak elok..pasni aku nak buangla habit aku ni...nak balik esok sambung lagi ye..

Selasa, 21 Jun 2011

TIME 29 MEi 2011

Hee....ni nk ceta time 27hb aku ni nak minta hadiah awal dari hubby aku...aku pun tak tau nk minta apa...tapi terlanjur hp aku dah rosak aku pun minta hpla..tak disangka2 dia setuju nak kasi aku pun sukala...pastu aku siap cakap leh tak kalu nak awal..sebab besday aku 29 Mei..org tak malukn...tapi aku nk awal sebab aku nanti nak ambik gbr adik aku kawin..hee.hee...maka aku pun dibawa ke kedai...pilih punyer pilih aku terpikat kat galaxy s...aku sebenarnya manusia yg tak suka nk guna touch skrin ni...tapi entah camna leh beli pelik gak aku.....so dptla hp aku aritu...

28hb adik aku kawin sibukla aku maklumla semua hantaran aku buat..akhirnya berjaya juga aku siapkn hantarannya...masuk bakul angkat sendiri leh tahan gakla cantiknya...aku rasa kos tak tinggi cmana org leh charge mahal...tapi bila dah buat tu aku suka..nak teruskan..ada sesiapa nk tempah boleh aje...selesaila majlis balim...pada petang tu...petang tu gak aku pi umah kawan baik aku kat kuala pahang....tgk mak dia sakit..sedih lak rasa mak dia cam mak aku gak...org tua tu dulu selalu bawa aku jalan2 kat kuala pahang..aku suka..kawan baik aku tu dok membuta jer...aku jalan ngan mak dia...teringat lak kenangan lama..

29hb ni la besday aku...selalu bila besday mesti aku cakap kat arwah abah...abah arini besday wa..pastu abah aku cakap...napa biar ajela...sajer sakitkn hati aku...pastu dia cakap balik...ye...nak selamat hari lahir...nk hadiah apa..wah sukanya....tapi dah 2 tahun aku tak dgr ayat tu sedihnya...kalula leh ulang masa rasa sesaat pun aku tak nk dok jauh dari abah...aku rasa besday kali ni cam biasa jer...cuma best dpt hp...thanks sayang...